De Lombarde ...
Votre camping vert le long de la côte belge!

Aan de westkust en het hinterland liggen tal van uitgestippelde fietsroutes die u leiden langs stranden, duinen, polders, waterlopen en natuurgebieden.

Informatie, kaarten en gidsen zijn verkrijgbaar op de campingreceptie en op de toeristische dienst van Middelkerke.


Enkele aanraders:

Godelieveroute 50 km
Vertrekpunt: Westende-Dorp, Arthur Meynneplein.
De route heeft als bestemming de abdij Ten Putte in Gistel, bedevaartsoord genoemd naar de H. Godelieve. De route start in Westende-Dorp en via Wilskerke, Leffinge en de "Groene 62", de vroegere spoorlijn Oostende-Torhout, kom je in Gistel. Hier kan je de abdij bezoeken, een oase van rust en stilte. Vanwaar de naam Zevekote en Slijpe afkomstig zijn, kom je te weten op de terugweg van deze mooie route.

Westhoekroute 48 km
Vertrekpunt: Westende-Dorp, Oud gemeentehuis.
Deze fietsroute met het dorpje Zoutenaaie als bestemming start in Westende-Dorp en leidt je door het mooie landschap van de Westhoek. Je rijdt ook tot aan het sluizencomplex in Nieuwpoort dat een grote rol heeft gespeeld in WO I. Wil je meer weten over het voormalige kleinste dorpje van België en andere schilderachtige plekjes, dan maak je met deze fietsroute de juiste keuze.

Schoorbakkeroute 48 km
Vertrekpunt: Middelkerke, Casino.
De Schoorbakkeroute laat de fietser kennis maken met de weidse kustpolders tussen Middelkerke en Diksmuide. Langsheen het traject vind je tientallen imposante abdijhoeves; vanuit het vertrekpunt Middelkerke leidt de route naar de aloude polderdorpjes Leffinge, Schore en Slijpe en naar de Diksmuidse deelgemeente Keiem. De terugweg voert langs de Ijzer waar namen als Tervaete en Schoorbakke herinneren aan de bloedige veldslagen uit WO I. De imposante als restaurant uitgebate Schoorbakkehoeve is een aangename stopplaats.

Freddy Maertens fietsroute 42 km
Vertrekpunt: Westende-Bad, St. Theresiakapel.
Freddy Maertens fietste een onwaarschijnlijk palmares bij elkaar. Twee wereldtitels en een Belgische driekleur, drie keer de groene trui in de Tour, eindwinnaar van de Vuelta, negen klassieke overwinningen, 102 etappezeges in diverse rittenwedstrijden. Na Freddy Maertens kan geen enkele Belg nog een dergelijke erelijst voorleggen. Tijdens deze fietsroute volgen we voor een deel het trainingsparcours van de tweevoudig werelkampioen die opgroeide in Lombardsijde.

Spermalieroute 32 km
Vertrekpunt: Middelkerke, IJzerlaan.
Deze landelijke route loopt door een streek die het Middelland genoemd wordt. Fietsend langs kreken en historische hoeves, ontdek je de mooie polderdorpjes van het hinterland. De naam van de fietsroute verwijst naar het Spermaliehof, een boerderij met monumentaletoegangspoort die in 1920 gebouwd werd op kreekruggegronden op de plaats waar in 1200 een vrouwenklooster stond.

Tempelhofroute 19 km
Vertrekpunt: Middelkerke, IJzerlaan.
De Tempelhofroute is een heel afwisselende route. De route begint tussen de duinen om dan het hinterland in te trekken. Rustige wegen, langs de Lovie- en Rattevallewijk, brengen je tot aan de historische hoeve "Het Groot Tempelhof". Op de terugweg nemen we het jaagpad langs de vaart om dan via de Abdisweg en de Heirweg terug aan ons vertrekpunt te komen.

Vaartroute 17 km
Vertrekpunt: Middelkerke, IJzerlaan.
Deze route begint en eindigt tussen de duinen maar je fiets ook, zoals de naam zegt, een heel eind langs het jaagpad naast de vaart Nieuwpoort-£Plassendale. Je rijdt door Leffinge langs de Kalkaert en de Fleriskothoeve. Wil je de legende rond deze hoeve leren kennen en alles te weten komen rond Fleris de Waternekker, dan is deze route zeker een aanrader.

Lange Lisroute 39 km
Vertrekpunt: Nieuwpoort, Marktplein.
Vanuit Nieuwpoort kan je heerlijk fietsen door het polderlandschap naar Veurne, langs de IJzer of langs de oude spoorweg die tot fietspad werd omgevormd.

Cobergherroute 51 km
Vertrekpunt: Adinkerke, Stationsplein.
Vertrekkend vanuit Adinkerke fiets je door het kustpolderlandschap op de Belgisch-Franse grens, o.a. langs het Franse Hondschoote, in de middeleeuwen nog een voorname Vlaamse stad.

De Moerenroute 39 km
Vertrekpunt: Wulveringem, Kasteel van Beauvoorde.
Een verkenningstocht van dit vlakke en verlaten gebied en het zachtglooiende Houtland van Veurne-Ambacht, met zijn lieftallige dorpjes.

Veurne-Ambachtroute 48 km
Vertrekpunt: Koksijde, Zeelaan.
Fietsen langs uitgestrekte landbouwgebieden met kleine dorpskernen zoals Steenkerke, Oeren, Alveringem, Zoutenaaie … met terugweg langs de duinen van de Doornpanne en de Hoge Blekker.

Krekeldalroute 45 km
Vertrekpunt: Diksmuide, Grote markt.
De Krekebeek vormt samen met de Handzamevallei een oostelijke uitloper van het Ijzerbekken. De tocht start in Diksmuide , gaat richting Torhoutse Houtland om via Werken, Houthulst en Klerken terug te keren.

Vredesroute 45 km
Vertrekpunt: Ieper, Grote markt, Hallen.
Het parcours vormt een rondrit langs resten van WO 1. De route vertrekt vanuit Ieper richting de Palingbeek en keert via Langemark terug langs het Ieperleekanaal.

Boterlandroute 44 km
Vertrekpunt: Diksmuide, Grote markt.
De polderstreek rond Diksmuide wordt gekenmerkt door uitgestrekte weiden, dooraderd met talrijke sloten. Langsheen het traject vinden we talrijke monumenten die herinneren aan WO 1.