De Lombarde ...
Ihr Grünen Campingplatz an der belgischen Küste!

Aan de westkust en het hinterland liggen tal van uitgestippelde wandelingen die u leiden langs stranden, duinen, polders, waterlopen en natuurgebieden.
Informatie, kaarten en gidsen zijn verkrijgbaar op de campingreceptie en op de toeristische dienst van Middelkerke.

Enkele aanraders in de buurt:

Polderpad 10 km
Vertrekpunt: Westende - Bad, ten zuiden van de St Theresiakapel , Badenlaan.
Dit wandelpad situeert zich voor het grootste deel op het grondgebied van het vroegere Lombardsijde. Het is vooral gewijd aan werk en leven van de polderbevolking die voor het grootste gedeelte bestond uit tuinders.

Yselandpad 7,7 km
Vertrekpunt: Westende, Huis Yseland, Hovenierstraat.
Al wandelend maakt u kennis met de ijslandvaarders die hier vroeger woonden en met de natuur in de omgeving van Westende en Lombardsijde.

Scorapad 6 km
Vertrekpunt: Schore, O.l.Vrouwekerk, Büchenbeurenplein.
Uitgestippeld en bewegwijzerd in het kader van de ruilverkaveling Spermalie, beoogt dit wandelpad een verkenning van het polderlandschap ten noordoosten van het dorp Schore.

Flerispad 8 km
Vertrekpunt: Middelkerke, IJzerlaan.
Deze wandeling leidt naar de deelgemeente Wilskerke en laat u er kennis maken met de legendarische figuur 'Fleris'.

Bamburgpad 8 km
Vertrekpunt: Westende, St. Laurentiuskerk, Westendelaan.
Dit wandelpad is gewijd aan de historische hoeve 'De Grote Bamburg', die in het ontstaan en de geschiedenis van de gemeente Westende, een voorname rol speelde.

Hoevenpad 9 km
Vertrekpunt: Westende, Oud gemeentehuis, Westendelaan.
Rustige wegen leiden u langsheen heel wat merkwaardige hoeven.

Erfgoedwandelroute Nieuwpoort 2,9 km
Vertrekpunt: Nieuwpoort-Bad,Infokantoor Zeedijk.
Middeleeuwse kusthaven én populaire badplaats, een unieke combinatie aan onze kust. Deze wandelroute focust op de ‘balneaire’ aspecten van dit unieke stadje: we leiden u van statige hotels tot experimentele 20e-eeuwse villabouw!

Erfgoedwandelroute Westende 2 km
Vertrekpunt: Westende, Villa ‘Les Zéphirs’ – infopunt en museum.
Westende evolueerde in de loop van de vorige eeuw van een prestigieuze luxebadplaats naar een gezellige familiaal vakantieoord. Deze wandelroute leidt u langs de vele getuigen van een roemrijk, maar ook knus verleden.

Koolhofwandelroute 7,8 km
Vertrekpunt: Nieuwpoort, Marktplein.
De Koolhofwandelroute laat je kennismaken met een uitgebreid netwerk van historische waterwegen in de omgeving van Nieuwpoort.

Enkele aanraders in de verdere omgeving:

Doornpannewandelroute 8 km
Vertrekpunt: Koksijde-Oostduinkerke, Bezoekerscentrum Domein De Doornpanne.
De Doornpannewandelroute doorkruist het 200 ha grote natuurgebied De Doornpanne. Het pad brengt je naar de Hoge Blekker, de hoogste duintop (33 m) van de Kust. Via de Schipgatduinen bereik je het strand.

Ter Ydewandelroute 7,1 km
Vertrekpunt: Oostduinkerke, Fabiolaplein.
Je stapt langs de zeedijk tot aan de Zeebermduinen. Via het strand ga je richting Groenendijk. Aan de Karthuizerduinen kom je bij de overgang van duin naar polder. Een onverhard pad brengt je langs de rand van de duinen naar het natuurreservaat Hannecartbos.

Koekelarebergwandelroute 6,5 km
Vertrekpunt: Koekelare, Dienst toerisme,
De wandellus verkent in wijzerzin het mooi aangelegde dorpscentrum, het Oosthofpark, de Swal (een verfijnd natuurgebiedje met zeldzame bloemenvegetatie) en een uitloper van de Ruidenberg. Ter afronding passeert de wandelroute nog het Motepark, een voormalig kasteeldomein.

Westhoekwandelroute 14,4 km
Vertrekpunt: De Panne, Natuureducatief centrum De Nachtegaal, Calmeynbos.
De Westhoek is ook de naam van een 340 ha groot natuurreservaat. De Westhoekwandelroute gaat van het Vlaamse Bezoekerscentrum De Nachtegaal naar het Calmeynbos, een 55 ha groot duinbos dat aan het begin van de 20ste eeuw werd aangeplant.